Tips voor werkgevers in sollicitatiegesprekken

Sollicitatiegesprekken vormen een belangrijk onderdeel van het wervingsproces. Tijdens een intakegesprek bij Prodex worden veel vragen gesteld om uw toekomstige medewerker als persoon beter te leren kennen. Hierbij gaan we de uitdaging aan om kandidaten te vinden die qua karakter bij de bedrijfscultuur van onze opdrachtgevers passen en tevens over de juiste kwalificaties beschikken. Op deze manier is er voor u meer ruimte om dieper in te gaan op de vaardigheden en werkervaring op het cv. In het onderstaande artikel geven wij enkele tips voor het voeren van een sollicitatiegesprek als opdrachtgever. Want u bent natuurlijk wel op zoek naar de beste kandidaat voor uw team!

Bereid je goed voor

In een sollicitatiegesprek moet niet alleen de kandidaat zich goed voorbereiden, ook u moet zich goed inlezen. Het is belangrijk om te weten wie er voor je zit en wat de kwaliteiten van diegene zijn, dat maakt het ook makkelijker om door te vragen. Als u niet voldoende doorvraagt en niet genoeg weet over de kwaliteiten van de kandidaat dan is de kans groot dat u de kandidaat aanneemt waarmee de persoonlijke klik het grootste is. De vraag is alleen, is it the right person for the job?

Zorg voor een fijne omgeving voor de kandidaat

Kandidaten zijn regelmatig zenuwachtig voor een sollicitatiegesprek. Probeer ze daarom op hun gemak te stellen door de eerste paar minuten luchtige vragen te stellen. Vertel eerst eens wat over uzelf of vertel een grappige anekdote om het ijs te breken en even op te warmen.

Wees een luisterend oor

Bij een goed sollicitatiegesprek bent u als werkgever minder aan het woord dan de sollicitant. Luister goed zo kom je uiteindelijk ook meer te weten. Stel gerichte vragen maar geef de kandidaat ook voldoende ruimte om antwoord te geven. Naast dat u meer op papier heeft over de kandidaat, voelt hij of zij zich ook extra gehoord.

Maak notities

Pen en papier zijn de sleutel tot een succesvol sollicitatiegesprek. Want hoe goed het gesprek ook was en wat voor een indruk er ook is achtergelaten, het is allemaal nauwelijks wat waard als er niets op papier staat. Want kunt u zich de kandidaat van vorige week nog herinneren? Als er geen dossier is opgebouwd dan is dat waarschijnlijk niet het geval. Zorg er dus voor dat u netjes meeschrijft zodat collega’s (van de afdeling HR) ook weten hoe het gesprek is gegaan.

Uiteenlopende vragen stellen

Stel uiteenlopende vragen en wees creatief. “Wat zijn je ambities?” of “Waar zie jij jezelf over 5 jaar?” zijn zeker geen slechte vragen maar ze staan klaar in elke handleiding in aanloop naar sollicitatiegesprek. De kandidaat heeft het antwoord waarschijnlijk al een paar keer moeten geven en kan deze waarschijnlijk uit zijn hoofd opdreunen. Probeer te verrassen en stel vragen waar de kandidaat ter plekke over moeten nadenken.

Wilt u meer weten over het stellen van originele vragen of het houden van sollicitatiegesprekken. Onze consultants verbeteren de intakegesprekken constant door het gebruik van diverse gesprekstechnieken en het toepassen van de feedback die zij krijgen van kandidaten. Voor meer informatie kunt u mailen naar [email protected] of bellen naar 0104277716