Even voorstellen: Jacobus

Jacobus werkt voor Prodex bij een gespecialiseerd productiebedrijf van kunststof halffabricaten. Deze worden geleverd over de hele wereld en worden gebruikt in de huishoud-, auto-, luchtvaart- en ruimtevaartindustrie. Meer weten over Jacobus en wat hij doet in het dagelijks leven? In dit artikel doet hij zijn verhaal.

Mijn naam is Jacobus en mijn voornaamste werkzaamheden zijn grondstoffen voorbereiden en in de fabriek de machines bedienen. De sfeer op werk is goed, iedereen is behulpzaam en vriendelijk. Als er veel orders zijn voeren we het tempo op, maar een grapje kan ook op zijn tijd.

Operator is een breed vakgebied, je kunt onder andere werkzaam zijn in de voedingsmiddelenindustrie, op tankterminals of in een fabriek zoals ik. Je bent voornamelijk bezig met het beheren van machines en bewaken van het proces. Je zorgt dat je taken uitvoert zoals het hoort te gaan en bent verantwoordelijk dat het proces zonder vertragingen verloopt, of als het voorkomt dat je daar efficiënt mee om gaat.

Wat belangrijk is als je er over denkt om ook aan de slag te gaan als operator is dat je verantwoordelijk en stressbestendig bent. Je hebt een grote verantwoordelijkheid want jouw acties hebben gevolgen. Daarnaast is het geen beroep waarbij je op je gemak achterover kunt gaan zitten, dus de druk moet je wel aankunnen. Om te ontspannen ben ik graag bezig met airsoft, lezen en mijn auto is mijn grote hobby.

Dankzij Prodex heb ik een werkplek en ga ik deze maand starten met mijn opleiding. Ik ga mijn best doen om mijn diploma te halen!